Mitä keltainen suosikkivärinä kertoo sinusta ja millainen on keltainen ihmistyyppi?

Monelle tulee keltaisesta väristä varmasti ensimmäiseksi mieleen aurinko, saattaapa jollekin tulla mieleen myös keltainen tipu, joka hoipertelee ruohikossa ottaen ensiaskeleitaan. Mutta, jos lempivärisi on keltainen, mitä se kertoo sinusta? Lue tämä juttu ja ota asiasta selvää!

Millaisena värinä keltaista pidetään?

Keltaista väriä pidetään yleisesti lämpöisenä sekä innokkaana värinä. Ja tätä tietoa voidaan käyttää hyödyksi jopa henkisessä valmennuksessa, jossa on tärkeää huomioida valmennettavan persoona. Kun ihminen pyrkii kohti elämäntapamuutosta, voidaan tässä tavoitteessa käyttää hyödyksi värianalyysia. Värit voivat nimittäin auttaa tunnistamaan valmennettavan heikkouksia ja vahvuuksia. Niin sanotun keltaisen ihmistyypin sanotaan arvostavan rutiineja. Keltainen on innostava, energinen ja vauhdikas väri.

Millainen ihminen on keltainen ihmistyyppi?

Keltaiselle ihmistyypille on ominaista ystävällisyys sekä helppo lähestyttävyys. Hänessä korostuu vauhdikkuus ja hänestä huokuu innostava energia sekä hyvä fiilis. Positiivinen ajattelu on tyypillistä keltaiselle ihmistyypille.

Keltainen ihmistyyppi uskaltaa yleensä kokeilla uudenlaisia asioita. Hän innostuu helposti eikä pelkkää heittäytyä mukaan erilaisiin tilanteisiin. Hänelle on ominaista rohkea pelaaminen. Jos keltainen ihmistyyppi pyrkii kohti elämäntapamuutosta, on hänelle tyypillistä lähteä elämäntapamuutokseen nopealla tahdilla ja hyvin tohkeissaan. Hänessä saattaa kuitenkin olla myös “tässä-heti-kaikki-mulle-nyt”-asennetta.

Keltaiselle ihmistyypille toisten tuki on tärkeää. Muutoin hänen alkuinnostuksensa saattaa hyytyä matkan varrella. Suunnitelmien tekeminen sekä rutiinien löytäminen ovat tärkeitä asioita keltaiselle ihmistyypille. Innostushetket sekä välipalkinnot auttavat sitouttamaan keltaista ihmistyyppiä elämäntaparemonttiin. Vesijuoksu on laji, joka sopii useimmille keltaisille tyypeille. Tämä johtuu veden rauhoittavuudesta.

Miten keltainen ihmistyyppi eroaa vihreästä ihmistyypistä?

Jos keltaista ihmistyyppiä verrataan esimerkiksi vihreään ihmistyyppiin, on ero huikea. Vihreä ihmistyyppi on nimittäin tyyni, rauhoittava sekä hoitava. Hänen puhe- ja elekielensä on rauhallista ja kun hän saapuu paikalle, tekee hän sen vaivihkaa katsoen samalla lämpimästi muita. Vihreälle ihmistyypille on tyypillistä, että hän on kiinnostunut toisten kuulumisista ja on valmis kulkemaan toisen rinnalla. Vaikeissakin tilanteissa vihreä tyyppi huokuu tyyneyttä sekä rauhaa. Hän välttelee mielellään konflikteja ja tykkää pohdiskella suurten kysymysten äärellä. Tälle tyypille on ominaista miettiä ennen kuin puhuu.

Vihreä ihmistyyppi asettaa toiset etusijalle ja auttaa mielellään muita. Elämäntaparemontin osalta hänelle saattaa tuottaa hankaluuksia asettaa itsensä ykkössijalle. Joissakin tilanteissa vihreä tyyppi saattaa olla jopa liiankin kiltti ja hänelle saattaa olla hyödyllistä opetella edes hiukkasen itsekkyyttä. Bailatino on laji, jota suositellaan usein tälle ihmistyypille, koska se auttaa vahvistamaan ryhmähenkeä. Lisäksi laji tuo harrastajalleen iloa ja auttaa heittäytymään.

Keltaista pidetään myös viisauden, onnen sekä mielikuvituksen värinä. Usein seikkailunhaluiset henkilöt valitsevat lempivärikseen juurikin keltaisen. Heille on ominaista kaikenlaisen uuden jatkuva etsiminen. Keltainen symbolisoi myös nokkelaa sekä aurinkoista luonteenlaatua. Toisaalta on sanottu, että henkilöillä, jotka pitävät keltaisesta on monesti oivallinen bisnesvainu sekä loistava huumorintaju. Myös selkeyden ja ajattelevaisuuden sanotaan olevan tällaisten ihmisten vahvuuksia. Toisaalta vastuunkanto ei välttämättä ole aina keltaisesta pitävän henkilön suurin vahvuus.