Millaisiin väreihin juuri sinun kannattaa pukeutua?

Värit ovat erittäin tehokas keino viestiä erilaisia asioita esimerkiksi markkinoinnin saralla. Tästä syystä myös pukeutumisessa kannattaa kiinnittää huomiota optimaalisiin värivalintoihin. Entä millaisia värejä juuri sinun kannattaa käyttää pukeutumisessa tuodaksesi parhaat puolesi esiin? Minkä värin valitsisit treffivaatetukseen? Entä millaisia sävyjä sinun kannattaa suosia arkena? Lue tästä artikkelista muutama vinkki optimaaliseen pukeutumiseen.

Mitä kannattaa ottaa huomioon valitessasi vaatteidesi värejä?

Kun osaat valita juuri sinulle sopivimmat värit pukeutumiseesi, tuovat nämä värit parhaat puolesi esiin. Mutta miten sitten onnistut tässä tehtävässä? Aloita tarkastelemalla omia värejäsi – omaa “väripalettiasi”. Minkä väriset hiuksesi ovat? Entä ihosi ja silmäsi?

Ota huomioon myös omat värimieltymyksesi. Pukeutuessasi väriin, josta pidät kuuhun ja takaisin, tunnet itsesi itsevarmaksi ja kauniiksi! Jos taas yrität pukeutua väriin, joka on kyllä trendikäs, mutta josta et itse pidä, et luultavasti hehku valitsemassasi värissä lainkaan niin paljon kuin omassa lempivärissäsi. Jos esimerkiksi suosit tiettyä luomiväriä taikka silmänrajauskynää, voi sen sävy olla oiva valinta vaatteidenkin osalta. On myös tärkeää pukeutua tilanteeseen sopivalla tavalla. Esimerkiksi treffeille valitaan erilainen väri kuin arkeen. Vaatteiden lisäksi värivalinnat tulee huomioida myös meikissä; töihin ja juhliin meikataan tietysti eri tavoin.

Punaista päälle treffeille

Toisaalta on olemassa myös tiettyjä värejä, jotka toimivat tietyissä tilanteissa kaikista parhaiten. Treffiasun väriksi punainen on lyömätön, pidetäänhän sitä viettelevänä värinä. Kirkas punainen ei kuitenkaan sovi kaikille, jolloin kannattaa kääntyä muiden sävyjen, kuten pinkin taikka aprikoosin, puoleen. Punaisen eri sävyihin voi tutustua vaikkapa kosmetiikkamyymälässä huulipunavalikoimien äärellä. Voit myös kokeilla mikä punaisen sävy sormenpäähäsi kohoaa, jos puristat sormenpäätäsi.

Millaiseen väriin kannattaa pukeutua, jos haluat herättää huomiota?

Jos haluat herättää huomiota, kannattaa valita niin sanottu dramaattinen väri, joka auttaa kiinnittämään muiden huomion. Tällaisia värejä voivat olla joko purppura, vihreä taikka sininen. Juuri sinulle soveltuvimman värin löydät tarkastelemalla ranteesi sisäpuolen verisuonien sävyä.

Millainen väri kannattaa valita arkena?

Arkena kannattaa suosia neutraalisävyjä ja valita niistä juuri sinulle parhaiten sopiva sävy. Tämän sävyn löydät tarkkailemalla hiustesi luonnollista väriä ja valitsemalla sen tummimman sävyn.

Mikä kannattaa valita omaksi luottoväriksi?

Vaikka monen luottoväri onkin musta, ei se ankaruutensa vuoksi sovi läheskään kaikille. Tämän vuoksi itselleen kannattaakin valita luottoväri tarkastelemalla silmän iiriksen uloimmaista reunaa. Löydät näin niin sanotun juhlavamman version neutraalista sävystäsi. Tämä sävy on turvallinen ja hyvä valinta tilanteessa kuin tilanteessa. Hieman arkisempi luottovärisi löytyy, kun tarkastelet silmäsi iiriksen tumminta sävyä.

Miten löydät rauhallisen värisi?

Rauhallista väriä tarvitset värivalikoimasi täydentämiseen. Myös tämä sävy löytyy silmiesi väriä tarkkailemalla. Etsi siis iiriksesi sävyistä kaikista vaalein ja käytä tätä sävyä rauhallisena värinäsi. Tämä sävy saattaa olla esimerkiksi vaaleansininen taikka haalean keltainen.